LEÍRÁS

Ezen az oldalon olyan színházi előadásokról, hangversenyekről, koncertekről, operákról, stb. írom le a véleményemet, amiket szerencsém volt látni/hallani.

A főoldalon sorolom fel azokat az előadásokat, melyeken 2011. május óta jártam. (Azért ettől az időponttól, mert olyan sok helyen jártam, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az én részemről.) Más betűszínnel van jelölve, amiről már olvashatnak a blogban. Ha valami nincs kiemelve, de olvasnának róla, csak írjanak! Van néhány előadás, amit ugyan már rég láttam, ezért részletes beszámolót már nem tudnék írni, de lehet, hogy pár szót írok róla, hogy milyen benyomások maradtak meg bennem.

Nem titok, a blogot azért kezdtem el írni, hogy valamiféle ajánlóval szolgáljak, másoknak is kedvet csináljak a színházba járáshoz. Nagyon jó dolog! (Illetve láttam néhány borzasztó előadást, és máshol nincs lehetőségem ezt kifejezni.)

(Az osztályzatok 10-es skálán értendők.)

2012. április 23., hétfő

Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar koncertje 2012.04.22.

Ahogy a zenekar neve is tükrözi, ez egy ifjúsági zenekar, mely többnyire középiskolásokból és egyetemistákból áll. A koncert a Nagytétényi Nagyboldogasszony Templomban volt, melynek nagyon jó akusztikája van, remek hangzást biztosítva a zenekar által játszott daraboknak. A helyszín azért is volt jó választás, mert egy igazán szép, barokk kori templomról van szó, amit a közönség így megcsodálhatott. Játszottak Bach, Purcell, Telemann, Albinoni és természetesen Mozart darabokat. Nekem legjobban az Albinoni: Adagio és a Mozart: g-moll Szimfónia tetszettek. Az Albinoni darabban van egy gyönyörű hegedű szóló, míg a Mozartban csodaszép oboa szóló hangzott el, nagyon szép hangszínnel szólaltatva meg a hangszert. A zenekar nem profi zenészekből áll, amatőr zenekar, ráadásul a karmester, Horti Gábor, jó magasra tette a lécet, ennek ellenére igazán kellemes, élvezetes koncertet adtak a templomban. A estét, a komolyzenei darabok mellett, versolvasás és népdaléneklés tették még változatosabbá.

2 megjegyzés:

  1. No és vajon ki énekelte azokat a gyönyörű népdalokat? Máskor mindig kielemzed a szereplőket :)
    Pussz :)

    VálaszTörlés