LEÍRÁS

Ezen az oldalon olyan színházi előadásokról, hangversenyekről, koncertekről, operákról, stb. írom le a véleményemet, amiket szerencsém volt látni/hallani.

A főoldalon sorolom fel azokat az előadásokat, melyeken 2011. május óta jártam. (Azért ettől az időponttól, mert olyan sok helyen jártam, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az én részemről.) Más betűszínnel van jelölve, amiről már olvashatnak a blogban. Ha valami nincs kiemelve, de olvasnának róla, csak írjanak! Van néhány előadás, amit ugyan már rég láttam, ezért részletes beszámolót már nem tudnék írni, de lehet, hogy pár szót írok róla, hogy milyen benyomások maradtak meg bennem.

Nem titok, a blogot azért kezdtem el írni, hogy valamiféle ajánlóval szolgáljak, másoknak is kedvet csináljak a színházba járáshoz. Nagyon jó dolog! (Illetve láttam néhány borzasztó előadást, és máshol nincs lehetőségem ezt kifejezni.)

(Az osztályzatok 10-es skálán értendők.)

2013. március 11., hétfő

Musical Paletta (2013.03.09.)

Homonnay Zsolt, Egyházi Géza és Csengeri Attila... minden adott volt egy kellemes délutánhoz.

Az előadás a Nőnapi Musical Paletta címet kapta, végülis majdnem nőnapon volt. A nézőtér telis-tele nőkkel, férfiakat csak elvétve lehetett látni.
Érdemes néha körülnézni vidéki, vagy fővárosi, de kisebb művelődési házak programja között. Így akadtam rá erre a programra is. Amikor megláttam a neveket már tudtam, hogy érdekel, hisz két nagy kedvencem is színpadra lép. Ezentúl, ha meglátom ezt a három nevet, három nagy kedvencem fog színpadra lépni... :-)
Főleg musicalekből énekeltek, de elhangzott az egyik legkedvesebb számom a My way (Frank Sinatra) Egyházi Géza előadásában, és a Hej cigány (Marica grófnő) is, tercettként. Sokat bolondoztak, úgy tűnik jóban lehetnek egymással, mert elég durva beszólásokat is megengedtek maguknak egymás rovására. Sok szóló, sok duett és sok tercett hangzott el, sokszor nem is úgy, mint az eredeti, mert sok szóló dalt énekeltek együtt, vagy épp duettet énekeltek hárman.
Szóval hangulatos kis délután volt, sok nevetéssel, és gyönyörűen előadott énekekkel.

A Klauzál Ház színházterméről elmondanám, hogy nagyon kényelmesek a székek, és a 8. sortól kezdve 2 lépcsőfokos emelkedés van soronként, szóval nagyon jól lehett látni mindenhonnan.

Osztályzat: 8.5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése