LEÍRÁS

Ezen az oldalon olyan színházi előadásokról, hangversenyekről, koncertekről, operákról, stb. írom le a véleményemet, amiket szerencsém volt látni/hallani.

A főoldalon sorolom fel azokat az előadásokat, melyeken 2011. május óta jártam. (Azért ettől az időponttól, mert olyan sok helyen jártam, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az én részemről.) Más betűszínnel van jelölve, amiről már olvashatnak a blogban. Ha valami nincs kiemelve, de olvasnának róla, csak írjanak! Van néhány előadás, amit ugyan már rég láttam, ezért részletes beszámolót már nem tudnék írni, de lehet, hogy pár szót írok róla, hogy milyen benyomások maradtak meg bennem.

Nem titok, a blogot azért kezdtem el írni, hogy valamiféle ajánlóval szolgáljak, másoknak is kedvet csináljak a színházba járáshoz. Nagyon jó dolog! (Illetve láttam néhány borzasztó előadást, és máshol nincs lehetőségem ezt kifejezni.)

(Az osztályzatok 10-es skálán értendők.)

2013. október 25., péntek

Operett Gála (2013.10.24.)


Október 24. A Magyar Operett Napja. Ezt már tudom fejből, nem is felejtem el soha, nem véletlen, hogy jegyet vettünk. Ezen a napon nem egy komplett operettet láthattunk, hanem egy Operett Gálaműsort, Kálmán Imre műveiből összeválogatva. Nagyon jó volt, de hát tudtuk is, hogy az lesz, így mertük elhívni egy olyan barátnőnket is, aki musicalt már látott velünk az Operettben, operettet viszont még nem. Jelentem, az ország egy újabb operett-rajongóval bővült. (Tulajdonképpen megérdemelnék valami részesedést… :-))

Az est házigazdái Janza Kata és Brasch Bence voltak. Szerintem nem igazán álltak a helyzet magaslatán. Azonban a szövegek, amiket felolvastak nagyon érdekesek voltak, kis szemelvények Kálmán Imre életéből. A legérdekesebb talán az volt, hogy a Marica grófnő megírásakor Kálmán Imre nem találkozott a 2 szövegíróval, hanem csak táviratban kommunikáltak. El sem tudom képzelni, hogy így hogy készülhetett el a mű, de elkészült, ráadásul ezidáig ez a kedvenc operettem.

Az előadás 2 nagy, azon belül 9 kisebb részre lett osztva. Sok-sok operettből (mind Kálmán Imre művei), sok különböző stílusú rész lett kiválogatva, különböző szereposztásokban, különböző díszletekben. Nagy látványos, hangulatos, szuper előadás volt, minden percét nagyon élveztük! És felkerült pár megnézni való operett a listánkra…
:-)

És hogy alakult a díjátadó?
Idén nem maradt bennünk rossz érzés!
:-)

Az év operett színésze Bordás Barbara lett, a Marica grófnőben alakított teljesítményét emelték ki. Én is vele láttam a darabot, csak jót mondhatok, gyönyörű hangja van, és olyan kedves arca, hogy nagyon megkedveltem. Az egyik darabnak most is várom a szereposztását, ha ő lesz benne, azonnal veszem is a 3 jegyet!
Nem kevésbé örültem az év musical színésze kitüntetettnek, az elismerést Szulák Andrea kapta. Láttam már őt a Rebeccában, a Szép nyári napban, és a Ghostban is. Mindhárom előadásban szenzációs volt, nem tudtam eléggé tapsolni, amikor kihirdették a díjátadón a nevét.
A Marsallbot-díjat Brasch Bence kapta, teljesen egyetértek ezzel a döntéssel is, bármiben láttam eddig, mindig egyre jobban és jobban tetszik, nagyon fejlődőképes, megérdemli az egyre jobb szerepeket.
A szubretteknek járó Bársony Rózsi emlékgyűrűt Dancs Annamari kapta, nagyon örültem a döntésnek, igazán megérdemelte.
A Főigazgatói Nagydíjat Kálmán Yvonne, az Életmű-díjat Bede-Fazekas Csaba kapta.

Természetesen már 2014. október 24. estére is megvan a programom…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése