LEÍRÁS

Ezen az oldalon olyan színházi előadásokról, hangversenyekről, koncertekről, operákról, stb. írom le a véleményemet, amiket szerencsém volt látni/hallani.

A főoldalon sorolom fel azokat az előadásokat, melyeken 2011. május óta jártam. (Azért ettől az időponttól, mert olyan sok helyen jártam, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az én részemről.) Más betűszínnel van jelölve, amiről már olvashatnak a blogban. Ha valami nincs kiemelve, de olvasnának róla, csak írjanak! Van néhány előadás, amit ugyan már rég láttam, ezért részletes beszámolót már nem tudnék írni, de lehet, hogy pár szót írok róla, hogy milyen benyomások maradtak meg bennem.

Nem titok, a blogot azért kezdtem el írni, hogy valamiféle ajánlóval szolgáljak, másoknak is kedvet csináljak a színházba járáshoz. Nagyon jó dolog! (Illetve láttam néhány borzasztó előadást, és máshol nincs lehetőségem ezt kifejezni.)

(Az osztályzatok 10-es skálán értendők.)

2013. szeptember 22., vasárnap

Ghost, musical (2013.09.19.)

   Az Operettszínház előadása, mely a (gondolom) sokak által jól ismert filmalapján készült. Én nem emlékeztem már a filmre, csak onnan sejtem, hogy láthattam, hogy elég jól tudtam mi is a történet. A bemutató környékén olvastam egy cikket, ami a próbákról szólt, két dolog maradt meg belőle, amik felkeltették az érdeklődésemet, és amik miatt jegyet vettem az előadásra. Az egyik a látványvilág, ahogy a szellemek megjelennek a színpadon, ahogy közlekednek, átmennek dolgokon. A másik, amit a színészek mondtak, hogy mennyire nehéz úgy játszani, hogy nem nézhetnek arra az emberre, akivel együtt vannak a színpadon, merthogy szellem, és nem látják. Ezeket annyira érdekesnek találtam, hogy elmentem megnézni. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon tetszett.
   Hogy őszinte legyek a zenére szinte egyáltalán nem is emlékszem, hazafelé még az egyik dallam kicsit ment a fejemben, de valahogy nem a leglényegesebb pontja volt a darabnak. A színészek éneklése persze megmaradt, de sok meglepetést nem okozott. Az est fénypontja - ez nem is kérdés - Szulák Andrea volt. Fergeteges, amit a színpadon alakított. Nagyon szeretem, ahogy énekel, de hogy ennyire szuperül játszik, az meglepett, teljesen elragadtatott. Egyszerűen szenzációs volt! Dolhai Attila nem lepett meg, mindig mindent nagyon jól elénekel, és mindig elhiteti velem a szerepét. Nagyszerűen játszotta a szellemet. Ahogy nem értette először, hogy egy ember  hogyhogy átment rajta. Annyira jól játszotta, hogy azt éreztem, tényleg keresztülgyalogoltak rajta (pedig amúgy látszott, hogy egymás mögött mennek el). Vágó Bernadettet nem nagyon szoktam dicsérni, azonban ebben a darabban nagyon jó volt. Nem kellett nagy szusz az énekekhez, és a karakter is illett hozzá. A Fáj! című számot pedig annyira jól adta elő, hogy alaposan megkönnyeztem. Szabó Dávid eddig mindenben tetszett, amiben láttam, viszont nekem ebben a főgonosz szerepben nem annyira volt hihető. Bár időközben kiderült, hogy nem is akarta megöletni a legjobb barátját (?), inkább csak úgy sodródott az eseményekkel, belecsöppent ebbe a hülye szituációba, és ezt a kis szerencsétlent már nagyon jól játszotta. A két főszereplő-szellem, nagyon jó volt. Földes Tamáson nem tudom, hogy milyen "plusz" volt, de valahogy az a világos, sejtelmesen fénylő öltöny, összeadva a játékával, totális szellem-megjelenés volt. Szabó P. Szilveszteren elég látványos volt a "plusz"... :-) Amikor másodszor lépett színpadra, kérdezte meg a húgom, hogy ő-e az. Hát ő volt! Amit művelt, az hihetetlen volt! Még rappelt is! Szóval mindketten nagyon jók voltak, a ruháikkal, maszkokkal együtt. Dézsi Szabó Gábornak nagyon sokféle arca van. Egy fekete, vastagkeretes szemüveg, és máris előttünk áll Furgeson, az öreg banki alkalmazott, akit nagyon könnyű átvágni. Persze ehhez kellett az az arckifejezés, a testtartás, szóval ő is nagyon jót alakított.
   A díszlet is nagyon tetszett, jól mutatta a lakás és az utca képét. Egyszerű, mégis mutatós épületelemek, berendezés. A jelmezek is jók voltak, nyilván a szellemek ruhája jelentette a legnagyobb kihívást a jelmeztervezőnek. Minden jelmez beszédesre sikerült, segítettek a jellemek lefestésében.
   Nagyon tetszett a koreográfia, a szellemek táncai; a stílus, a mozdulatok, mind-mind segítettek elmerülni a darabban.
   Tehát egy nagyon látványos produkció, sok-sok szomorúsággal, de még több nevetéssel, amiről Oda Mae gondoskodik. Akit érdekel, ne fogja vissza magát, nézze meg!

Osztályzat: 9,5

Szereposztás:
Sam Wheat: Dolhai Attila
Molly Jensen: Vágó Bernadett
Oda Mae Brown: Szulák Andrea
Carl Bruner: Szabó Dávid
Willie Lopez: Németh Attila
Metró Szellem: Szabó P. Szilveszter
Kórházi Szellem: Földes Tamás
Clara: Vörös Edit
Louise: Bori Réka
Mrs. Santiago: Vásári Mónika
Furgeson: Dézsi Szabó Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése