LEÍRÁS

Ezen az oldalon olyan színházi előadásokról, hangversenyekről, koncertekről, operákról, stb. írom le a véleményemet, amiket szerencsém volt látni/hallani.

A főoldalon sorolom fel azokat az előadásokat, melyeken 2011. május óta jártam. (Azért ettől az időponttól, mert olyan sok helyen jártam, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az én részemről.) Más betűszínnel van jelölve, amiről már olvashatnak a blogban. Ha valami nincs kiemelve, de olvasnának róla, csak írjanak! Van néhány előadás, amit ugyan már rég láttam, ezért részletes beszámolót már nem tudnék írni, de lehet, hogy pár szót írok róla, hogy milyen benyomások maradtak meg bennem.

Nem titok, a blogot azért kezdtem el írni, hogy valamiféle ajánlóval szolgáljak, másoknak is kedvet csináljak a színházba járáshoz. Nagyon jó dolog! (Illetve láttam néhány borzasztó előadást, és máshol nincs lehetőségem ezt kifejezni.)

(Az osztályzatok 10-es skálán értendők.)

2012. május 20., vasárnap

A Szépség és a Szörnyeteg (2012. 05. 14.)

A Szépség és a Szörnyeteg című musical előadás az Operettszínházban 2012. május 14-én

osztályzat: 9,5

A musical műfaj egy igen jó alkotása, mely mesét dolgoz fel. A mese története már önmagában is szép, tanulságos. Hálás téma színpadra való alkalmazáskor, hisz rengeteg képzeletbeli lény szerepel benne.
Az előadás nagyon tetszett, szép a zene, jók az énekek, látványos a koreográfia. Nem titok, a szereposztás miatt mentem el pont erre az előadásra, meg a délutáni 5 órás kezdés is nagyon kényelmes volt.
Az osztályzatom 9,5 (10-est mégsem adhatok...), ezt a szintet a zene, a koreográfia, a szereplők játéka és éneklése, a díszlet, a jelmezek, a látvány mind megütötte.
Bár mese, én személy szerint 6 év, vagy inkább 8 év alatti gyermeket nem vinnék el rá. Szerintem a Szörny jelmeze és az általa kiadott hangok elég élethűek és ijesztőek lettek, nem is beszélve a lövésekről, amiktől még a felnőtt nézők is megijedtek, csak ők utána nevettek, míg a kicsik sírva fakadtak tőle.

A Szereplők zseniálisak voltak. Szabó P. Szilvesztert és Kékkovács Marát eddig amiben csak láttam, mindenben elsőrangúak voltak. Gyönyörűen énekelnek, nagyon jól játszanak. Kékkovács Mara annyira kedves teremtés, teljesen illik hozzá Belle szerepe. Az mondjuk érdekelne, hogy azt a sok szörnyű hangot tényleg Szabó P. Szilveszter adta-e ki magából... Peller Károlyt végre hallottam élőben is, nem hiába vártam ezt az alkalmat, nagyon szép, telt hangja van. Mondjuk inkább vicces volt, mint gonosz, nekem a meséből gonoszabbnak rémlik. Mármint Gaston, akit Peller Károly alakított... És most is nagyon tetszett Csonka András, Földes Tamás, Náray Erika és Vörös Edit. De különben mindenki kiemelkedőt alakított.

Szereposztás:

A Szörnyeteg: Szabó P. Szilveszter
Belle, a Szépség: Kékkovács Mara
Gaston: Peller Károly
Lefou, Gaston szolgája: Oláh Tibor
Lángőr, a gyertyatartó: Csonka András
Perc úr, az óra: Földes Tamás
Teamama, a teáskanna: Náray Erika
Csorbi, a teáscsésze: Z. Lendvai Józsi
Madame de La Nagy Komód: Sz. Nagy Ildikó
Babette, a tollseprű: Vörös Edit
Maurice, Belle papája: Csuha Lajos
D'arque, elmegyógyász: Pálfalvy Attila

2 megjegyzés:

  1. Ahhh, hogy ezt nekem ki kellett hagynom!!! :-(

    VálaszTörlés
  2. Jaj Kati, nem vagy egyedül :(
    Úgy tűnik én ide mindig csak irigykedni jövök :)

    VálaszTörlés