LEÍRÁS

Ezen az oldalon olyan színházi előadásokról, hangversenyekről, koncertekről, operákról, stb. írom le a véleményemet, amiket szerencsém volt látni/hallani.

A főoldalon sorolom fel azokat az előadásokat, melyeken 2011. május óta jártam. (Azért ettől az időponttól, mert olyan sok helyen jártam, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az én részemről.) Más betűszínnel van jelölve, amiről már olvashatnak a blogban. Ha valami nincs kiemelve, de olvasnának róla, csak írjanak! Van néhány előadás, amit ugyan már rég láttam, ezért részletes beszámolót már nem tudnék írni, de lehet, hogy pár szót írok róla, hogy milyen benyomások maradtak meg bennem.

Nem titok, a blogot azért kezdtem el írni, hogy valamiféle ajánlóval szolgáljak, másoknak is kedvet csináljak a színházba járáshoz. Nagyon jó dolog! (Illetve láttam néhány borzasztó előadást, és máshol nincs lehetőségem ezt kifejezni.)

(Az osztályzatok 10-es skálán értendők.)

2013. május 9., csütörtök

Arzén és levendula (2013.05.08.)

Joseph Kesselring: Arzén és levendula
- bűnügyi bohózat -

Bűnügyi is volt, meg bohózat is, csak úgy hullottak az emberek, méghozzá két kedves öreg hölgy jóvoltából. Amikor az unokaöccs rájött, hogy ki is a két vénasszony, totál kiborul, némileg érthető módon. Nagyon vicces a darab, sokat nevettünk, de a második felvonás nekem már túl erőltetett volt, így azt nem élveztem annyira, mint az elsőt. Viszont sokaknak tetszhet, pont az abszurditása miatt, jelezte ezt a fel-felharsanó kacagás a nézőtéren.
A színészek játéka tetszett, csoda, hogy néha nem nevetik el magukat az ilyen előadások közben.
Kellemes, könnyed esti kikapcsolódás. Elsősorban felnőtteknek ajánlanám, de voltak a nézőtéren gyerekek is, hogy ők mit értettek belőle, azt nem tudom.
Szereposztás:
Abby: Tóth Éva
Martha: Csernus Mariann
Teddy: Rancsó Dezső
Jonathan: Sipos Imre
Mortimer: Pavletits Béla
Harper, tiszteletes: Simon András
Helen, a lánya: Benkő Nóra
Dr. Einstein: Jegercsik Csaba
O'Hara, felügyelő: Fillár István
Rooney, hadnagy: Tahi József
Brophy, rendőr: Szűcs Sándor
Klein, rendőr: Szatmári Attila
Mr. Witherspoon, igazgató: Izsóf Vilmos
Mr. Gibbs: Héricz Matrik a.n.

Díszlet: Szlávik István
Jelmez: Tordai Hajnal
Rendezőasszisztens: Lévai Ágnes
Játékmester: Iglódi István
Rendező: Pinczés István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése