LEÍRÁS

Ezen az oldalon olyan színházi előadásokról, hangversenyekről, koncertekről, operákról, stb. írom le a véleményemet, amiket szerencsém volt látni/hallani.

A főoldalon sorolom fel azokat az előadásokat, melyeken 2011. május óta jártam. (Azért ettől az időponttól, mert olyan sok helyen jártam, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az én részemről.) Más betűszínnel van jelölve, amiről már olvashatnak a blogban. Ha valami nincs kiemelve, de olvasnának róla, csak írjanak! Van néhány előadás, amit ugyan már rég láttam, ezért részletes beszámolót már nem tudnék írni, de lehet, hogy pár szót írok róla, hogy milyen benyomások maradtak meg bennem.

Nem titok, a blogot azért kezdtem el írni, hogy valamiféle ajánlóval szolgáljak, másoknak is kedvet csináljak a színházba járáshoz. Nagyon jó dolog! (Illetve láttam néhány borzasztó előadást, és máshol nincs lehetőségem ezt kifejezni.)

(Az osztályzatok 10-es skálán értendők.)

2012. szeptember 18., kedd

Pesti Broadway Fesztivál (2012.09.15.)

A Budapesti Operettszínház minden évad elején megrendezi a már hagyományosnak mondható szabadtéri show-műsorát. Idén sem volt ez másképp, én a szombati nap látogattam ki a Nagymező utcába.
A műsor többnyire az évad új bemutatóinak egyes dalaiból, régi darabok egyes dalaiból, és örökzöld slágerekből áll. Némelyik dal úgy szólal meg, ahogy a színház falain belül, némelyik más szereposztásban, némelyik viszont teljesen másképp, más énekesek előadásában, más szöveggel. A lényeg a közönség szórakoztatása, megnevettetése.
Néhány éve kijárok erre a programra, és azt vettem észre, hogy annál jobban élvezem, minél több színészt és darabot ismerek. Sok poén csak a darabok és a szereposztások ismeretében érthető, de természetesen egy operett-részlet itt is már önmagában vicces. Ez persze senkit ne riasszon el, ha kedvet kap kilátogatni jövőre, mert a dalok minőségi előadásán semmit sem változtattak. Ismert és kevésbé ismert nóták, nagyszerű szereposztásban hangzanak el.
Idén volt vetélkedő, amin színházjegyeket lehetett nyerni. A műsorvezetőnek (Csonka András) köszönhetően nem csak a színházat nagyon ismerők nyerhettek a játékon.
Kifejezetten tetszett Szabó P. Szilveszter és Dolhai Attila halál-duettje, ami egyébként szóló; Dolhai Attila és Kocsis Dénes duettje, szintén az Elisabethből; a Rebecca új szereplőinek, Vágó Bernadettnek és Homonnay Zsoltnak a duettje; és Szabó P. Szilveszter és Homonnay Zsolt duettje a Rebeccából, ami szintén szóló. Amiktől mindig jó kedvem lesz, azok az operett-részletek, amikben szintén bővelkedett az este, némelyik dal többször is elhangzott, mégsem untatott. Nagyon várom már, hogy megnézhessem a Viktóriát és a Marica grófnőt is. Persze egyéb operett terveim is vannak az évadra. Többször hallhattuk Peller Károlyt, Kékkovács Marát, Boncsér Gergelyt, Dancs Annamarit. (A felsorolás a teljesség igénye nélkül történt, azokat írtam le, akik így pár nap távlatból hirtelen eszembe jutottak.) Akit először hallottam élőben és nagyon tetszett, ő Bordás Barbara volt. Peller Anna előadása mindig nagyon megfog, de őszintén szólva az új szerepe a Rebeccában egyáltalán nem tetszik.

Összességében, szerintem ez egy nagyon jó kis program, szórakoztató és szép is, de azért főleg szórakoztató. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése