LEÍRÁS

Ezen az oldalon olyan színházi előadásokról, hangversenyekről, koncertekről, operákról, stb. írom le a véleményemet, amiket szerencsém volt látni/hallani.

A főoldalon sorolom fel azokat az előadásokat, melyeken 2011. május óta jártam. (Azért ettől az időponttól, mert olyan sok helyen jártam, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az én részemről.) Más betűszínnel van jelölve, amiről már olvashatnak a blogban. Ha valami nincs kiemelve, de olvasnának róla, csak írjanak! Van néhány előadás, amit ugyan már rég láttam, ezért részletes beszámolót már nem tudnék írni, de lehet, hogy pár szót írok róla, hogy milyen benyomások maradtak meg bennem.

Nem titok, a blogot azért kezdtem el írni, hogy valamiféle ajánlóval szolgáljak, másoknak is kedvet csináljak a színházba járáshoz. Nagyon jó dolog! (Illetve láttam néhány borzasztó előadást, és máshol nincs lehetőségem ezt kifejezni.)

(Az osztályzatok 10-es skálán értendők.)

2017. február 22., szerda

2017.02.22 A második teríték

A színház saját leírása alapján azt gondoltam, hogy egy vígjátékra vettem jegyet. Most szólok: nem vígjáték. A darab elején még akad nevetnivaló, de aztán egyre borongósabbá válik az egész.
A darab kétszereplős, így tulajdonképpen párbeszédekből épül fel. Igen aktuális témát boncolgat. Szerencsére az író nem foglal állást, így mindenki megtalálhatja, hogy melyik nézőponttal szimpatizál.
A történet hihető, érdekes, a néző kíváncsian várhatja, hogy mi fog ebből kisülni.
Nekem tetszett.
A színészek elhitették velem a darabot. Kaszás Gézának sajnos nem minden szavát értettem, ez a legtöbb kritika, amit mondhatok. Kökényessy Ági ebben a darabban is nagyon tetszett.
A színház dolgozói továbbra is lenyűgöznek kedvességükkel, a szervezési osztály, a pénztáros, a ruhatárosok és az ültetők is! Már ezért is öröm ide betérni.
Ajánlom a darabot, kivéve persze azoknak, akik nem szeretnének túl sokat aktuálpolitikai kérdésről hallani. Mert tényleg aktuális témát feszeget.

Szereposztás:
Robert Adam, NATO főtiszt - Kaszás Géza
Rita Adam, a felesége - Kökényessy Ági

Díszlet-jelmez: Berg Glória
Dramaturg: Bártfay Rita
Ügyelő: Valkai Andrea
Súgó: Túri Mari
A rendező munkatársa: Ullmann Krisztina

Rendező: Gyökössy Zsolt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése