LEÍRÁS

Ezen az oldalon olyan színházi előadásokról, hangversenyekről, koncertekről, operákról, stb. írom le a véleményemet, amiket szerencsém volt látni/hallani.

A főoldalon sorolom fel azokat az előadásokat, melyeken 2011. május óta jártam. (Azért ettől az időponttól, mert olyan sok helyen jártam, hogy kár lenne, ha feledésbe merülne az én részemről.) Más betűszínnel van jelölve, amiről már olvashatnak a blogban. Ha valami nincs kiemelve, de olvasnának róla, csak írjanak! Van néhány előadás, amit ugyan már rég láttam, ezért részletes beszámolót már nem tudnék írni, de lehet, hogy pár szót írok róla, hogy milyen benyomások maradtak meg bennem.

Nem titok, a blogot azért kezdtem el írni, hogy valamiféle ajánlóval szolgáljak, másoknak is kedvet csináljak a színházba járáshoz. Nagyon jó dolog! (Illetve láttam néhány borzasztó előadást, és máshol nincs lehetőségem ezt kifejezni.)

(Az osztályzatok 10-es skálán értendők.)

2013. április 21., vasárnap

Verdi: Aida (2013.04.20.)

Osztályzat: 10

Nagyon jó kis opera volt! Gyönyörű, hatalmas díszletek, olyan igazi, egyiptomi hangulatú, hieroglifákkal, alakokkal. Ugyanez igaz a jelmezekre is. A díszletről még elmondanám, hogy akkor is teljesen jól lehett hallani az énekeseket, amikor a sírban énekeltek, bár ez lehet, hogy maguknak az énekeseknek köszönhető, de a díszlet nem árnyékolta le a hangjukat.
A zene is nagyon jó volt, bár ez nem túlságosan lepett meg. És az énekesek is egytől-egyig mind tetszettek. Külön kiemelem a női énekeseket (ugyan csak egy szoprán énekes volt, Sümegi Eszter, a másik két szerep mezzoszoprán), hogy szépen, tisztán énekeltek, nem erőlködtek a magasabb hangoknál sem, és a vibrálást sem vitték túlzásba, kifejezetten élveztem, ahogy énekeltek. A férfi énekesek kevésbé kritikusak a számomra, most is Kálmándi Mihályt emelném ki, ő tetszett a legjobban.
A 14. sorban ültünk, onnan teljesen jól láttunk mindent, és a zene, az ének, minden jól hallatszott. Összességében jobb volt a zenei részt innen hallgatni, mint a múltkor, a Don Giovannin, az 5. sorból. Bár ott meg jobban benne voltunk az előadásban, egész közel voltak az arcok.

Szereposztás:
A király: Bercelly István
Amneris: Wiedemann Bernadett
Aida: Sümegi Eszter
Radames: Fekete Attila
Ramfis: Palerdi András
Amonasro: Kálmándi Mihály
Főpapnő: Mester Viktória
Hírhozó: Boncsér Gergely

Karmester: Dénes István
Rendező: Nagy Viktor
Díszlettervező: Csikós Attila
Jelmeztervező: Vágó Nelly
Koreográfus: Fodor Antal
Karigazgató: Strausz Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése